International Conference on Traffic and Transport Psychology (ICTTP)

Datum
-

De zevende International Conference on Traffic and Transport Psychology (ICTTP) vindt plaats op 23-25 augustus in Gothenburg, Zweden. Dit congres richt zich met name op de rol van verkeers- en transportpsychologie in het realiseren van een veilig en duurzaam transport systeem. Om ernstige gevolgen van ongevallen te voorkomen is het dan ook essentieel dat de infrastructuur en de voertuigen die zich daarop voortbewegen aangepast worden aan de vermogens van de mensen die ze gebruiken.

Het programma is nu bekend en bevat bijdragen van de volgende SWOV-onderzoekers: Agnieszka Stelling, Marjolein Boele, Michelle Doumen en Ragnhild Davidse.

  • Agnieszka Stelling: presenteert 'The road safety implications of speed pedelecs' in een sessie over kwetsbare verkeersdeelnemers (1.2.2-05).
  • Ragnhild Davidse neemt deel aan het panel in de speciale sessie 2.4.2 over de ‘Safe System Approach’ en presenteert tevens 'Scenarios of accidents involving mobility scooters' in een sessie over ongevallen (3.5.2-03).
  • Michelle Doumen/Willem Vlakveld: presenteert 'Texting while the smartphone is in a dashboard mount' in een sessie over aandacht (3.6.1-05).
  • Marjolein Boele: presenteert 'Speed & short-term habituation effects of helmeted cyclist' in een sessie over fietshelm-/ mobiliteitscultuur (3.3.3-02). Registratie is inmiddels geopend.

Registratie is inmiddels geopend.