Vacature: Junior Onderzoeker (32-36 uur)

Heb jij kennis van en ervaring met voertuigtechniek én ben je geïnteresseerd in onderzoek naar verkeersveiligheid en zelfrijdende voertuigen? Dan is SWOV op zoek naar jou.

Als junior onderzoeker bij SWOV werk je mee aan diverse projecten, zowel nationaal als internationaal. Samen met collega’s uit de afdeling Interactie met Zelfrijdende Voertuigen doe je interdisciplinair onderzoek naar de interactie van de mens met de nieuwe technologie waarmee voertuigen in toenemende mate zijn uitgerust. Hierbij komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde zoals gedrags- en veiligheidseffecten van rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems of ADAS), de interactie van de bestuurder met het (semi-)zelfrijdende voertuig, interacties tussen (semi-)zelfrijdende voertuigen onderling en met het ander verkeer zoals fietsers en voetgangers. Je zult bijdragen aan bijvoorbeeld studies op de weg, studies met een simulator of in een VR-omgeving, of aan de analyse van reeds verzamelde data (van bijvoorbeeld geïnstrumenteerde auto’s die aan het verkeer op de weg hebben deelgenomen).

Daarnaast zul je bijdragen aan het SWOV-team voor diepteonderzoek. Dit team verzamelt informatie over verkeersongevallen en onderzoekt welke factoren een rol hebben gespeeld bij het ontstaan en de afloop ervan. Met jouw kennis over voertuigdynamica en voertuigveiligheid draag je bij aan deze analyse. Tevens zul jij je bezighouden met de inspectie van de ongevalsvoertuigen: wat was de technische staat en wat is de schade door het ongeval? 

Wie zoeken wij?

Voor deze functie zoeken wij een starter of een onderzoeker met enkele jaren werkervaring. Je vindt het leuk om te opereren op het raakvlak van techniek en gedrag binnen multidisciplinaire teams. Je hebt een technische opleiding, zoals werktuigbouwkunde, automotive technology, lucht- en ruimtevaart, civiele techniek of industrieel ontwerpen. Tevens heb je kennis van en affiniteit met voertuigen en de ontwikkelingen op het gebied van Advanced Driver Assistance systems (ADAS) en de verdere technologische ontwikkelingen richting zelfrijdende voertuigen. 

Daarnaast passen deze eigenschappen bij je:

  • Goed samenwerken én goed zelfstandig werken
  • Ondernemend en initiatiefrijk 
  • Sterk analytisch denkvermogen 
  • Goed mondeling en schriftelijk communiceren 
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
  • Affiniteit met verkeersveiligheid en met maatschappelijke relevantie

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als junior onderzoeker bij SWOV werk je steeds mee aan nieuwe en uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen tot wetenschappelijk onderzoeker.

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 10 van het Rijk, € 2.811.89 - € 4.519,59 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Solliciteer dan op deze functie. De vacature staat open tot we een goede kandidaat gevonden hebben. Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde: quirina.van.duivenvoorde@swov.nl of 070-3173350. 

Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl.