Vacature: Onderzoeksmedewerker (24-36 uur)

Heb jij praktische kennis van en ervaring met voertuigtechniek én ben je geïnteresseerd in onderzoek naar verkeersveiligheid en zelfrijdende voertuigen? Dan is SWOV op zoek naar jou.

Als onderzoeksmedewerker bij SWOV werk je als voertuigspecialist mee aan diverse projecten. Samen met collega’s uit de afdeling Interactie met Zelfrijdende Voertuigen doe je interdisciplinair onderzoek naar de interactie van de mens met de nieuwe technologie waarmee voertuigen in toenemende mate zijn uitgerust. Hierbij komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde zoals gedrags- en veiligheidseffecten van rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems of ADAS), de interactie van de bestuurder met het (semi-)zelfrijdende voertuig, interacties tussen (semi-)zelfrijdende voertuigen onderling en met het ander verkeer zoals fietsers en voetgangers. Je zult bijdragen aan bijvoorbeeld studies op de weg, studies met een simulator of in een VR-omgeving, of aan de analyse van reeds verzamelde data (van bijvoorbeeld geïnstrumenteerde auto’s die aan het verkeer op de weg hebben deelgenomen).

Daarnaast zul je bijdragen aan het SWOV-team voor diepteonderzoek. Dit team verzamelt informatie over verkeersongevallen en onderzoekt welke factoren een rol hebben gespeeld bij het ontstaan en de afloop ervan. Met jouw kennis over voertuigdynamica en voertuigveiligheid draag je bij aan deze analyse. Tevens zul jij je bezighouden met de inspectie van de ongevalsvoertuigen: wat was de technische staat en wat is de schade door het ongeval? Het in- en uitbouwen van opnameapparatuur in verschillende typen voertuigen hoort ook bij jouw werkzaamheden. Daarmee onderzoeken we het gedrag van verkeersdeelnemers, zoals scootmobielrijders en automobilisten met beginnende dementie, in het verkeer op de weg.

Wie zoeken wij?

De onderzoeksmedewerker die wij zoeken heeft minimaal hbo-niveau en kan opereren op het raakvlak van techniek én gedrag. Je hebt een technische opleiding afgerond op het gebied van voertuigtechnologie (automotive engineering). Tevens heb je kennis van en affiniteit met voertuigen en de ontwikkelingen op het gebied van Advanced Driver Assistance systems (ADAS) en de verdere ontwikkelingen richting zelfrijdende voertuigen. Ook goede schriftelijke vaardigheden behoren tot de harde eisen. 

Daarnaast passen deze eigenschappen bij je:

  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek, met verkeersveiligheid en met maatschappelijke relevantie
  • Sterk analytisch denkvermogen
  • Nauwkeurig en initiatiefrijk
  • Goed mondeling en schriftelijk communiceren 
  • Goed samenwerken én goed zelfstandig werken
  • Ervaring in de omgang met klanten en/of samenwerking met externe partijen

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als onderzoeksmedewerker bij SWOV werk je steeds mee aan nieuwe en uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen tot junior onderzoeker.

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 8 of 9 van het Rijk, € 2.6758,81 - € 4.070,75 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Solliciteer dan op deze functie. De vacature staat open tot we een goede kandidaat gevonden hebben. Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde: quirina.van.duivenvoorde@swov.nl of 070-3173350. 

Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl.