404

Er is iets misgegaan! Probeer een van de onderstaande links: 

Factsheets »

SWOV-factsheets bevatten korte en duidelijke antwoorden op de meest gestelde vragen over een specifiek verkeersveiligheidsonderwerp en worden met enige regelmaat geactualiseerd.

Publicaties »

SWOV-rapporten, factsheets maar bijvoorbeeld ook (wetenschappelijke) artikelen en boeken waar SWOV-onderzoekers een bijdrage aan hebben geleverd.

Verkeersveiligheidscijfers »

Gegevensbronnen die SWOV gebruikt bij haar onderzoek. Met een aanzienlijk deel van deze gegevens in grafieken, tabellen en factsheets kunt u zelf aan de slag en uw eigen selecties maken.

Agenda »

Met een rol in onderstaande bijeenkomsten en evenementen werkt SWOV aan haar missie: met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bijdragen aan een veiliger wegverkeer.

Dr. Letty Aarts is hoofd van de afdeling ‘Data en Analyse voor Beleid’ en coördineert het onderzoek met basisgegevens verkeersveiligheid, waaronder de vaststelling van het aantal ernstig verkeersgewonden in Nederland en de jaarlijkse Staat van de Verkeersveiligheid.
Dr. Charlotte Bax doet onderzoek naar – en samen met – provincies en gemeenten.
Dr. Frits Bijleveld is specialist op het gebied van data-analyse, methoden en technieken en tijdreeksanalyses.
Marjolein Boele, MSc, doet onderzoek naar het gedrag van fietsers, van berijders van gemotoriseerde tweewielers en naar fietshelmen.
Drs. Niels Bos is de SWOV-specialist op het gebied van dataverwerving, dataverwerking, data-analyse en kennissystemen.
Michiel Christoph, MSc, heeft ruime ervaring met het verzamelen en analyseren van Naturalistic Driving-data met als inhoudelijke focus afleiding in het verkeer.
Dr. Diane Cleij doet onderzoek naar mens-voertuiginteractie met betrekking tot geautomatiseerde voertuigen.
Dr. Saskia de Craen is hoofd van de afdeling ‘Communicatie’. Ze adviseert SWOV op het gebied van public affairs en is verantwoordelijk voor de productie en kwaliteit van SWOV-factsheets.
Drs. Martin Damen is directeur-bestuurder van SWOV.
Dr. Ragnhild Davidse is hoofd van de afdeling ‘Gedrag in het Verkeer’ en coördineert het onderzoek naar het gedrag en de fysieke en mentale gesteldheid van verkeersdeelnemers.