6th International Symposium on Highway Geometric Design

Datum
-

Van 26-29 juni 2022 zal in Amsterdam het International Symposium on Highway Geometric Design (ISHGD) plaatsvinden. Het symposium draagt bij aan de voortdurende verbetering van het geometrisch ontwerp van snelwegen. 

ISHGD 2022 richt zich op de nieuwste baanbrekende praktijken met betrekking tot snelwegtechniek in hun verschillende levensfasen, inclusief dagelijkse operationele effecten en veilige snelwegontwerpen.

PROGRESS

SWOV-onderzoekers Schermers en Van Petegem geven een workshop over het PROGRESS-project. Het PROGReSS-project (Provision of Guidelines for Road Side Safety) combineert de resultaten van een status-quo-evaluatie van beschikbare EU-normen en richtlijnen voor verkeersveiligheid met de ervaringen van National Road Authorities (NRA) bij het toepassen hiervan in de ontwerp-, exploitatie- en onderhoudsfasen van EU-wegen met snelheidslimieten hoger dan 70 km/u.

Tijdens de workshop zal een korte presentatie worden gegeven waarin het project wordt samengevat en de beoordelingstool voor wegkantbeleid wordt geïntroduceerd. Dit zal worden gevolgd door een hands-on demonstratie waarin deelnemers de tool kunnen toepassen op situaties uit de praktijk (cases) die te maken hebben met projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid.