Internationaal

Naast het verrichten van onderzoek gericht op het Nederlandse verkeer, is SWOV ook internationaal actief. Vaak is dit samen met Europese partners in EU-projecten op het gebied van verkeersveiligheid, maar ook wordt SWOV regelmatig benaderd door niet-Europese landen die gebruik willen maken van de internationaal hoog aangeschreven kennis en onderzoekscapaciteiten van SWOV.

Verenigde Naties

SWOV-directeur Peter van der Knaap is benoemd in de Raad van Advies voor het Road Safety Trust Fund van de Verenigde Naties. Het Road Safety Trust Fund heeft zich tot doel gesteld om de verbetering van de verkeersveiligheid wereldwijd te versnellen.

FERSI

SWOV is al vele jaren aangesloten bij FERSI, het Forum voor Europese onderzoeksinstituten op het gebeid van verkeersveiligheid. FERSI benoemde in oktober 2018 Rob Eenink van SWOV tot zijn nieuwe voorzitter. Hij volgt de Duitser Horst Schulze (BASt) Ingrid van Schagen, eveneens SWOV, volgt Raschid Urmeew op als secretaris.

Internationale projecten

Een selectie van onze internationale projecten 

Buitenlandse bezoekers

Ook in 2018 hebben diverse buitenlandse groepen SWOV bezocht om zich hier te laten informeren over verkeersveiligheidsonderzoek en –beleid. Er waren bezoekers uit o.a. Rusland, Zuid Korea, Brazilië en de Verenigde Staten.