MEDIATOR projectresultaten gepresenteerd tijdens afsluitend evenement

Op 13 april vond het afsluitende evenement van het MEDIATOR-project plaats in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Tijdens het evenement werden de resultaten van het project belicht en werden er paneldiscussies gevoerd over de (wetenschappelijke) kansen en uitdagingen van geautomatiseerd rijden.

Gedurende een vierjarig project, gefinancierd door de Europese Commissie en gecoördineerd door het SWOV Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek, heeft MEDIATOR werkende prototypes ontwikkeld en het systeem gevalideerd door middel van studies met virtual reality, rijsimulatoren, tests op de weg en computersimulaties. Het MEDIATOR-systeem bewaakt voortdurend zowel de bestuurder als de geautomatiseerde systemen en bemiddelt tussen beiden met inachtneming van de rijcontext.

Met input van de industrie en beleidsmakers heeft MEDIATOR richtlijnen opgesteld voor het meten van verminderde bestuurdersprestaties, veilig gebruikersgericht ontwerp van de mens-machine-interface en routekaarten voor verdere exploitatie van het systeem. MEDIATOR effent zo de weg voor een veilige en betrouwbare toekomst in voertuigautomatisering.

Kom meer te weten over het project en de resultaten op mediatorproject.eu:

 

Dit project werd gefinancierd door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie (grant agreement No 814735)