Oproep Nationale Verkeersveiligheidsprijs

 

Bij het NVVC2022 op 14 april in Utrecht zal de Nationale Verkeersveiligheidsprijs weer uitgereikt worden. 

Heeft u een mooi project, een innovatief product of een bijzondere samenwerking tot stand gebracht om de verkeersveiligheid te verbeteren? Dien dan uw bijdrage uiterlijk 28 februari in!

Uit de ingediende bijdrages worden drie initiatieven genomineerd door een professionele jury. De criteria zijn:

  • het initiatief verbetert de verkeersveiligheid
  • het initiatief is praktisch toepasbaar
  • het initiatief inspireert anderen en zet aan om zelf aan de slag te gaan
  • het initiatief is ook uit te voeren door anderen / op andere locaties (opschaalbaar)
  • het is een nieuw initiatief

De genomineerden krijgen de kans hun bijdrage in een pitch te presenteren op het NVVC. In de weken voorafgaand aan het congres draait een campagne waarbij de genomineerden in een filmpje hun initiatief presenteren.

Op het congres wordt door de bezoekers bepaald welke genomineerde de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP) wint.

Lees verder

De prijs

In het vakblad Verkeerskunde zal een artikel verschijnen over de winnaar van de NVVP. Ook zullen de organiserende partijen (IenW, ANWB, SWOV & VVN) aandacht besteden aan de winnaar via hun eigen kanalen. Daarnaast ontvangt de winnaar van de NVVP2022 nog een op maat gemaakt visueel aandenken.

Aanvullend gaan de organiserende partijen in gesprek met de winnaar van de NVVP: hoe kunnen zij dit winnende initiatief verder helpen? Denk aan: een rol op een relevante bijeenkomst, sparren met experts, introductie bij relevantie organisaties. In het winnaarsgesprek gaan we na hoe we kunnen zorgen dat uw initiatief óók klaar is voor de toekomst!

Ten slotte: de winnaar is gegarandeerd van gratis toegang tot het volgende NVVC en vervult een rol bij de volgende plenaire prijsuitreiking, waarbij er ruimte is voor een korte terugblik én de nieuwe winnaar nog een wens/missie/boodschap mee te geven.

Initiatief

Deze prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC).

Belangrijke informatie

  • Indienen van uw project kan tot 28 februari 2022
  • De bekendmaking van de genomineerden verloopt via de mail. Uiterlijk 10 maart 2022 ontvangt u bericht.
  • De genomineerden kunnen hun initiatief promoten middels een videopitch van 1 minuut die wordt opgenomen op 21, 22 en 24 maart 2022. Reserveer deze data alvast in uw agenda en denk na over het script.
  • Meer informatie? Verdere vragen bij het indienen van een project kunt u sturen aan info@nvvc-congres.nl