Peter van der Knaap kondigt vertrek bij SWOV aan

Dr. Peter van der Knaap, directeur-bestuurder van SWOV, zal per 1 september 2021 SWOV verruilen voor IOB: de directie Internationaal Onderzoek & Beleidsevaluatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als opvolger van dr. Wendy Asbeek Brusse, de huidige directeur IOB. IOB verricht onafhankelijk onderzoek en beleidsevaluatie en levert zo een belangrijke bijdrage aan de kennis over het Nederlandse buitenlandse beleid, ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel.

Peter werkt sinds mei 2013 bij SWOV. Hij geeft aan de afgelopen acht jaar met enorm veel plezier vorm te hebben gegeven aan de groei van SWOV als hét wetenschappelijk onderzoeksinstituut op het gebied van verkeersveiligheid: “We hebben innovatief en impactvol onderzoek gedaan op fietsveiligheid, veilige wegen, gedrag, voertuiginnovatie én verkeershandhaving. Er is samengewerkt met partners in binnen- en buitenland en we hebben de ‘Staat van de Verkeersveiligheid’ gelanceerd. SWOV staat er organisatorisch en financieel sterk voor. Ik zal de deskundigheid, collegialiteit en inzet van alle SWOV’ers enorm gaan missen en de ontwikkelingen op het terrein van verkeersveiligheid blijven volgen.”

Sander de Rouwe, voorzitter van de Raad van Toezicht van SWOV: “Wij zijn Peter van der Knaap zeer erkentelijkheid voor het succesvol leiden van SWOV de afgelopen jaren. Onder zijn leiding heeft de SWOV zich verder ontwikkeld als gezaghebbend instituut voor wetenschappelijk onderzoek naar verkeersveiligheid in Nederland en de wereld. Hij heeft vanuit SWOV en met de verkeersveiligheidscoalitie sterk bijgedragen aan het toenemend besef voor meer verkeersveiligheid. Met en door deze wake-up call voor Nederland gaan we onverminderd door met onze missie: ongevallen voorkomen, letsel beperken en levens redden. We wensen Peter veel succes in zijn nieuwe functie!”

De werving van de nieuwe directeur-bestuurder van SWOV zal binnenkort worden gestart. Voor meer informatie neemt u contact op via pz@swov.nl.