Vacature: Ervaren onderzoeker met een achtergrond in de sociale psychologie of onderwijskunde

SWOV, het nationaal wetenschappelijk instituut voor onderzoek naar verkeersveiligheid, is op zoek naar een

Ervaren onderzoeker met een achtergrond 
in de sociale psychologie of onderwijskunde


Bij SWOV werken wetenschappers uit verschillende disciplines samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dat doen we in verschillende onderzoeksprojecten binnen ons subsidieprogramma, in Europese projecten en in opdrachten voor verschillende externe opdrachtgevers. We vinden het belangrijk dat onze kennis bij beleidsmakers en andere belanghebbenden terechtkomt en besteden daarom ook veel aandacht aan doorwerking van onze kennis. 

Ben jij een gedreven onderzoeker en wil je met jouw expertise en ervaring op het gebied van gedragsbeïnvloeding bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid? Kun je goed samenwerken én ben je in staat om zelfstandig onderzoek te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga je doen?

Als onderzoeker bij de afdeling Gedrag in het Verkeer werk je vooral aan onderzoek naar (de effectiviteit van) educatie, rijopleiding en/of verkeershandhaving. Je helpt bij het opzetten van nieuw onderzoek op deze terreinen en bent verantwoordelijk voor het uitvoeren daarvan: van dataverzameling en -analyse tot schriftelijke rapportage en mondelinge presentatie van de resultaten. In je communicatie richt je je zowel op de collega’s uit de wetenschappelijke wereld als op beleidsmedewerkers en overige geïnteresseerden, waaronder de media. Je werkt daarnaast mee aan andere projecten op het gebied van gedragsbeïnvloeding. Daarbij werk je nauw samen met collega’s van de verschillende afdelingen, met een achtergrond variërend van beleidswetenschappen, civiele techniek en industrieel ontwerp tot wis- of natuurkunde.

Senior onderzoekers zullen zich behalve met bovenstaande werkzaamheden ook bezighouden met het leiden van projecten.

Meer informatie over de afdeling en het werk dat zij doet vind je hier.

Wie zoeken wij?

Om als (senior) onderzoeker bij SWOV aan de slag te gaan heb je WO-niveau met een afgeronde master in de sociale psychologie of onderwijskunde en enkele jaren werkervaring, bij voorkeur als onderzoeker op het gebied van verkeersveiligheid. 
Daarnaast ben je:

  • in staat zeer analytisch te denken en ben je nieuwsgierig en initiatiefrijk
  • goed thuis in de methoden & technieken voor psychologisch onderzoek (incl. SPSS of R)
  • ervaren in het schrijven van wetenschappelijke publicaties
  • communicatief zeer vaardig in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling

Bij voorkeur heb je ervaring met en krijg je energie van:

  • het vertalen van onderzoeksresultaten naar aanbevelingen voor beleid
  • de omgang met opdrachtgevers en/of samenwerking met externe partijen

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als onderzoeker bij SWOV werk je steeds mee aan nieuwe en uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 11  van het Rijk, € 3.662,77- € 5.586,12 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Voor zeer ervaren onderzoekers met aantoonbare ervaring als projectleider behoort schaal 12 (€ 4.278,07 – € 6.320,43) tot de mogelijkheden. 

Heb je interesse?

Solliciteren op deze functie kan tot en met 30 mei 2024. Na de sluitingsdatum zullen wij sollicitanten voorzien van een reactie.

Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde.

Inhoudelijke vragen over deze functie kan je stellen aan Ragnhild Davidse, Afdelingshoofd Gedrag in het Verkeer.