Verkeersveiligheidspraat podcast #2: Gedraag je in het verkeer!

In juli 2022 bestond SWOV 60 jaar. Om dat te markeren brengen we de vierdelige podcastserie 'Verkeersveiligheidspraat' uit. In deze podcast praten SWOV'ers met vakgenoten over hun onderzoek en hoe dit moet bijdragen aan het veiliger maken van het verkeer. Hoe komen we veilig op onze bestemming? Wat gaat er schuil achter de inrichting van ons verkeer? Wat weten we al wél en wat nog níet? De presentatie is in handen van Henk Schravemade.

Verkeersveiligheidspraat aflevering nr. 2 Gedraag je in het verkeer! is nu te beluisteren via uw favoriete podcast app. Deze aflevering gaat over het gedragsonderzoek en verkeersveiligheid bij SWOV. Ragnhild Davidse – hoofd Gedrag in het Verkeer bij SWOV – vertelt wat er de voor de komende jaren aan onderzoek gepland staat. Michelle Doumen (SWOV) en Wilma Slinger (CROW) praten over verkeerseducatie: hoe effectief is het en waar meet je dat aan af? Aan behaalde leerdoelen, het feitelijk gedrag of het aantal ongevallen?

Gasten

Onderwerpen

Dáár zouden ze wat aan moeten doen!

Column

podcast artwork

Antwoordapparaat

Hoe zit dat eigenlijk? Heeft u vragen over verkeersveiligheid? Spreek het digitale antwoordapparaat in! Uw vraag kan dan in een toekomstige aflevering worden behandeld.

Naar het antwoordapparaat »