International Cycling Safety Conference ICSC 2023

Het ICSC 2023 (International Cycling Safety Conference), georganiseerd door SWOV van 15 tot 17 november, bracht bijna 200 deelnemers uit meer dan 25 landen samen om door Den Haag te fietsen, deel te nemen aan workshops over fietsstraten en fietssimulatoren, andere professionals met interesse in fietsveiligheid te ontmoeten, van elkaar te leren en kennis te delen. De uitgebreide samenvattingen van alle sprekers (waaronder SWOV-onderzoekers Gert Jan WijlhuizenTeun Uijtdewilligen, Celina Mons en Sarah Gebhard) zijn te vinden in het Book of Abstracts. Daarnaast wordt er gewerkt aan een speciale uitgave n.a.v. het ICSC 2023 van het wetenschappelijk tijdschrift Traffic Safety Research, waarvoor alle sprekers (tot 31 januari) hun 'full paper' kunnen indienen.

Onze dank gaat uit naar de partners van ICSC 2023. Dankzij hun bijdrage was het voor SWOV mogelijk deze editie van de conferentie te organiseren: Transoft Solutions, de Gemeente Den Haag, The Hague & Partners, Koninklijke Gazelle en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Na maanden van hard werken en voorbereiding is het tijd om het stokje over te dragen aan de organisatoren van de volgende editie van de conferentie: ICSC 2024 zal plaatsvinden van 5 tot 7 november in Imabari, Japan. De organisatie ligt in handen van IATSS International Association of Traffic and Safety Sciences.