TeamAlert wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024

'Gevaarherkenningstraining Blikveld' van TeamAlert kwam na een publieksstemming op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op 11 april 2024 in Zwolle als winnaar uit de bus. Naast TeamAlert waren ook voor deze prijs genomineerd: Thomas Preeker en Rob Smit (Vervoerregio Amsterdam) met 'Programma Veilige Fietspaden' en Remco Smit (Gemeente Rotterdam) met 'Doorbraak vergroten verkeershandhaving/pakkans'.

'Gevaarherkenningstraining Blikveld' van TeamAlert

Met de training, door TeamAlert ontworpen en eerder door SWOV geëvalueerd, leren jongeren om risico's en potentieel gevaarlijke verkeerssituaties te herkennen en hoe ze hierop moeten anticiperen. 

Naast de prijs zelf ontvangt TeamAlert als winnaar volop publiciteit rondom het project. Ook zullen de organiserende partijen, te weten ANWB, SWOV, VVN en het Ministerie van IenW, met de winnaar in gesprek gaan over hoe zij TeamAlert met dit winnende initiatief verder kunnen helpen. Daarnaast zal TeamAlert een rol spelen bij de volgende uitreiking van de NVVP in 2026.

Voor meer informatie over de prijswinnaar en de andere genomineerden, bekijk deze video of lees erover op de website van het NVVC.