Nationaal Fietscongres

Datum
-

Op 1 en 2 juni vindt in Enschede het Nationaal Fietscongres plaats. Fietsprofessionals uit Nederland en België komen samen om in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. SWOV-onderzoeker Boele is lid van de Raad van Advies van het Nationaal Fietscongres.

SWOV-experts Gebhard en Uijtdewilligen zullen donderdagmiddag 2 juni om 15:30 meer vertellen over 'Stroom en uitwisselingsfuncties voor fietsers':

SWOV doet op dit moment onderzoek naar indicatoren voor veilige fietsroutes. Deze indicatoren richten zich met name op de mate  waarin conflicten met gemotoriseerd verkeer optreden en op de mate van expositie (des te korter een route, des te veiliger). Een vraag die in het onderzoek naar voren is gekomen is of voor fietsverkeer, net als voor autoverkeer, een stroom- en uitwisselingsfunctie onderscheiden moet worden en of doorgaand fietsverkeer, net als doorgaand autoverkeer, niet gewenst is in verblijfsgebieden. Hierover gaan wij graag de discussie met u aan. 

Meer informatie over het programma vindt u op nationaalfietscongres.nl.