Verkeersveiligheidspraat podcast #1: Werken aan de weg

In juli 2022 bestond SWOV 60 jaar. Om dat te markeren brengen we de vierdelige podcastserie 'Verkeersveiligheidspraat' uit. In deze podcast praten SWOV'ers met vakgenoten over hun onderzoek en hoe dit moet bijdragen aan het veiliger maken van het verkeer. Hoe komen we veilig op onze bestemming? Wat gaat er schuil achter de inrichting van ons verkeer? Wat weten we al wél en wat nog níet? De presentatie is in handen van Henk Schravemade.

Aflevering nr. 1 Werken aan de weg gaat over het onderzoek naar een veilige weginrichting en is nu te beluisteren via uw favoriete podcast app. Wendy Weijermars – hoofd Infrastructuur en Verkeer bij SWOV – licht toe wat er de voor de komende jaren aan onderzoek gepland staat. Gert Jan Wijlhuizen (SWOV) gaat in gesprek met Hillie Talens (CROW) over gevaarlijke kruispunten: wat maakt ze gevaarlijk en wat maakt ze veilig? 

Gasten

Onderwerpen

Dáár zouden ze wat aan moeten doen!

Goedbedoelde vragen en adviezen op een verjaardag eindigen vaak met de zin "Dáár zouden ze wat aan moeten doen!" Gert Jan Wijlhuizen en Hillie Talens proberen op 3 van deze vragen antwoord te geven.

Column

podcast artwork

Antwoordapparaat

Hoe zit dat eigenlijk? Heeft u vragen over verkeersveiligheid? Spreek het digitale antwoordapparaat in! Uw vraag kan dan in een toekomstige aflevering worden behandeld.

Naar het antwoordapparaat »