Verkeersveiligheidspraat podcast #4: De kille cijfers achter het leed

In juli 2022 bestond SWOV 60 jaar. Om dat te markeren brengen we de vierdelige podcastserie 'Verkeersveiligheidspraat' uit. In deze podcast praten SWOV'ers met vakgenoten over hun onderzoek en hoe dit moet bijdragen aan het veiliger maken van het verkeer. Hoe komen we veilig op onze bestemming? Wat gaat er schuil achter de inrichting van ons verkeer? Wat weten we al wél en wat nog níet? De presentatie is in handen van Henk Schravemade.

Verkeersveiligheidspraat aflevering nr. 4 De kille cijfers achter het leed is nu te beluisteren via uw favoriete podcast app. In deze aflevering staan de cijfers centraal. Hans Hilbers en Jaap Oude Mulders praten over het doen van verkeersveiligheidsverkenningen: naar welke factoren buiten de verkeersveiligheid kijk je en welke scenario’s kun je hiermee schetsen? 

Gasten

Onderwerpen

Dáár zouden ze wat aan moeten doen!

  • Verkeersveiligheid kost de samenleving 27 miljard euro per jaar. Maar er wordt ook geld aan verdiend, zoals door verzekeraars, schadeherstellers en letseladvocaten. Levert verkeersonveiligheid per saldo niet meer geld op?
  • Het wordt steeds gevaarlijker op de fietspaden, doordat steeds meer ouderen met hoge snelheid op een elektrische fiets rijden. Moet er voor ouderen een snelheidsbegrenzer voor de elektrische fietskomen én een helmplicht?
  • Moeten meldingen van flitslocaties op de radio verboden worden?

Column